Verven met henna: wat wil jij erover weten?

Ik krijg regelmatig vragen over ‘haar verven met henna’, in deze blog probeer ik je hier zoveel mogelijk uitleg over te geven.

 

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Reageer dan onderaan of stuur een e-mail naar info@fair4hair.nl. Dan doe ik mijn best om je vraag alsnog te beantwoorden…of wie weet schrijf ik er een volgende blog over!

1 Ik heb PPD-allergie maar ik wil mijn haar zo graag blijven kleuren.

Met de Plantenkleur-kuur kun je je haar wel blijven kleuren! Verwacht er niet hetzelfde van als van een chemische kleuring, want het resultaat zal anders zijn.
Een chemische kleuring dringt het binnenste deel van je haar binnen waar het je eigen, natuurlijke kleurpigmenten veranderd. Daar komt de stof ParaPhenyleenDiamine, om de hoek kijken want dat is de kleurstof die u een andere haarkleur geeft.
Oliebe Plantenkleurkuur bevat, gegarandeerd, geen PPD! Alles in onze Plantenkleur-kuur is plantaardig. Denk aan planten als kamille, berk, walnoot, en uiteraard henna die voor de kleur zorgen.
De Plantenkleur-kuur legt een kleurlaagje rondom de buitenkant van je haren (en tussen de haarschubben, het buitenste laagje van het haar). Daarom veranderd er niets aan de pigmenten in je haar. Het eindresultaat is afhankelijk van hoe donker of licht jouw eigen kleur is. Het mooie van deze kleuring is dat de lichte en donkere nuances die van nature in het haar aanwezig zijn, blijven bestaan.

Voor meer informatie over PPD alllergie verwijs ik u naar onderstaande link.
http://www.allergieplatform.nl/allergieen/contact/ppd-parafenyleendiamine/

2 Ik kleurde mijn haar vroeger met henna, maar nu niet meer want mijn grijze haren werden zo oranje.

Dat kan kloppen, als je een echte Henna gebruikte dan kleurde je inderdaad met een oranje kleur., omdat Henna een plantje is dat oranje-rood kleurt. Misschien viel dat voordat je grijs werd niet op, omdat je haar toen nog vrij donker was. Misschien was je haar donkerblond of bruin en dan krijg je een mooir oranje-rode gloed. Grijze haren hebben geen pigment meer en daarom worden ze fel oranje. Denk maar aan een rode wijn vlek op een wit tafellaken of op een donker tafellaken.
Het is wel mogelijk om grijze haren te kleuren met Henna. Kies dan voor een andere kleur, bijvoorbeeld bruin of blond. Een bruine Henna/Plantenkleur blijft meestal warm van kleur, maar wordt niet knal oranje.

3 Ik kleur mijn haar met bruine Henna maar mijn grijze haren gaan niet weg.

Dat komt omdat een Plantenkleuring een laag om je haar legt en geen pigmenten binnenin je haar stopt. Het is afhankelijk van het haar of het de Henna/Plantenkleur goed pakt. Het is (ook voor ons kappers) niet te voorspellen welk haar wel en welk haar niet goed pakt.

Er is wel een oplossing voor.

Je kunt de kleuring 2x achter elkaar herhalen. Wel een hele klus, maar misschien is het de oplossing voor jouw probleem.
Door de kleur te ‘stapelen’ maak je hem minder doorzichtig. En als dat niet werkt is een dubbelkleuring bij een Oliebe-kapper misschien een goed idee.
Het is mogelijk om haar dat (bijna) helemaal wit is, een goede gedekte kleur te geven.

Onderaan deze blog geef ik een voorbeeld van zo’n dubbelkleuring. Het is aan te raden om dit bij een Oliebe-kapper te laten doen. Het is een zeer specialistische klus.

4 Ik wil mijn haar graag wat lichter, maar wel met plantaardige verf. Ik wil namelijk geen chemie in mijn haar.

Hier kan ik kort over zijn; sorry dat ik je moet teleurstellen, dit is niet mogelijk!

Alleen met chemische verf kan je haar lichter gemaakt worden. Je eigen natuurlijke kleurpigmenten zitten diep in je haar en die moeten gedeeltelijk ‘verwijderd’ worden. Een Plantenkleuring blijft aan de buitenkant van je haar en kan dus niets aan je eigen kleurpigmenten veranderen.

Maar misschien kan ik je een klein beetje blij maken…ik heb in mijn salon ook haarverf van Schwarzkopf die vele malen zachter is dan de traditionele. Het is de groene Essensity lijn.

In deze verf zitten veel verzorgende plantaardige olien en geen ammonia. 2 of zelfs 3 tintjes oplichten op een meer verantwoorde manier kan dus!

Ik moet er bij zeggen dat in deze kleuring wel PPD zit.

5 Ik wil eigenlijk in een half uurtje een nieuwe plantaardige kleur en het mag niet teveel kosten.

Je voelt het al aan komen zeker…dat zit er helaas niet in.

Een plantaardige kleuring kost meestal meer tijd, het opbrengen en uitspoelen is arbeidsintensiever dan bij een chemische kleuring.

De Plantenkleuring is ook duurder in aanschaf. Dat maakt dat je er meer tijd en ook meer geld voor over moet hebben.