Blog van Chapter Green.

In het blog item #hairstories volgen we kappers die werken met de duurzame haarproducten van Chapter Green, waaronder het haarproduct Rodolphe & Co. Waarom zijn deze kappers overgegaan op duurzaamheid in het kappersvak? En … zetten zij deze duurzame visie voort in hun eigen lifestyle? In deze #hairstories spreken we met Danielle Koningstein, eigenaresse van kapsalon FAIR4HAIR in Rotterdam.

#FAIR4HAIR

Op het leukste stukje van Rotterdam-Zuid aan het Deliplein ben ik in 2012 mijn kapsalon FAIR4HAIR begonnen. We werken met o.a. de haarproducten van Rodolphe & Co.

Ik werk met duurzame producten, omdat ik door de chemische stoffen ziek werd aan mijn luchtwegen en door de stressvolle omgeving aan mijn darmen. Wij houden ons in de salon graag bezig met ‘gezond’. Uiteraard vooral met gezond haar, maar onze interesse gaat ook uit naar een gezonde geest in een gezond lichaam. De meeste van onze klanten houden zich ook bezig met gezondheid en zijn heel bewust bezig met voeding, beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Een behandeling bij ons wordt door velen ervaren als een moment van ontspanning voor zichzelf.

#LekkerDuurzaam

De reden om te kiezen voor duurzaam is onder andere ziekte door chemie. Maar stukje bij beetje werd ik bewust van de impact die je kunt hebben op het milieu. Zowel als kapsalon, maar ook als mens.

Zo kijk ik graag naar documentaires als Cowspiracy, What the health en Forks over knives. Dit zijn echte aanraders voor duurzame kappers en mensen in het algemeen, om te zien hoe onze consumptiemaatschappij in stand wordt gehouden! Er zijn nog veel meer titels die wij delen met onze klanten of die juist door onze klanten aan óns worden doorgegeven. Heel waardevol. Ik heb besloten om, geïnspireerd door veel van mijn vegetarische & veganistische klanten, het eten van vlees tot een absoluut minimum te beperken om mijn persoonlijke bijdrage aan het milieu groter te maken.

#ChapterGreen

Ik heb gekozen om samen te werken met Chapter Green, omdat ik voelde dat ik te maken had met eerlijke mensen. Op een eerlijke manier, met een transparant verhaal, zonder ego, willen zij de wereld om ons heen gewoon een beetje mooier en gezonder willen maken. Chapter Green wil groeien op een holistische manier, waarin alle aspecten en mogelijkheden van gezond en duurzaam binnen het kappersvak worden onderzocht. Zij zoeken daarmee altijd een manier om hun kappers te inspireren.

#Teldiekleintjes

De positieve impact die wij als kapsalons hebben op gezondheid en milieu is denk ik groter dan we zelf beseffen. Want iedere klant die bij ons komt is er één die NIET meer met chemie wordt behandeld. We lijken zo klein, omdat kappers die kiezen voor duurzaam er vaak voor kiezen om een kleine salon te beginnen. Maar tel al die kleintjes en al hun klanten eens bij elkaar op……dan kun je toch alleen maar concluderen dat we met elkaar al heel veel goeds doen?

Ik feliciteer Chapter Green met de weg die zijn ingeslagen, ik weet dat er behoefte is aan onze manier van werken en ik gun Chapter Green dat ze als een magneet zijn voor alle particuliere consumenten maar ook kappers die het vak met bezieling en een groen hart willen uitoefenen!