Zomerhaar

Nieuwsgierig hoe je jouw haar kunt beschermen in de zon? Lees hier mijn blog!

Het is zover, het is weer zomer! In deze periode krijg ik in de salon veel vragen over droog en dof haar en over het verkleuren van haar in de zon.
In deze blog wil ik je tips geven die je helpen je haar op een makkelijke manier te beschermen en te verzorgen. Op een makkelijke manier want in de zomer willen we graag het hoofd “koel” houden!

UV straling

De sterke UV straling verlangt van ons dat we ons lichaam met een steeds hogere beschermingsfactor insmeren. Ons haar vergeten we vaak te beschermen. Zonde, want onbeschermd haar kan flink schade oplopen door de zon. Ga je de zon in, spray dan een beschermende spray in je haar die UV straling tegenhoudt. Je zorgt er dan ook voor dat de kleur langer mooi blijft. Verkleuring helemaal tegengaan zal niet lukken maar alle beetjes helpen! Door ook nog een hoed of pet op te zetten bied je het haar de allerbeste bescherming. Mooie bijkomstigheid: het beschermt ook tegen een zonnesteek!

Zout water en chloor water

Stel je voor je neemt een verfrissende duik in het heerlijk koele zeewater. Dit water is zout, zout water zorgt ervoor dat haren “opzwellen” en gevoeliger worden. Kam je haar niet uit als je net uit de zee stapt! Omdat de haren gevoeliger zijn kunnen ze minder hebben, trekken aan het haar, strakke elastiekjes ombinden en hard droogwrijven met een handdoek kan er voor zorgen dat haren hun natuurlijke elasticiteit verliezen en afbreken. Wees lief voor je haar, bind ze in een handdoek i.p.v. ze droog te wrijven. Was ze na zee of chloorwater met een sulfaatvrije verzorgende shampoo en gebruik daarna een conditioner. Nu kun je je haar weer uitkammen/-borstelen maar doe het nog steeds voorzichtig!

Tips op een rijtje:

-Bescherm haar tegen de zon met een beschermende spray en een hoed/pet.

-Was je haar hooguit 2 of 3 keer per week.
Liefst niet vaker dan om de dag.
-Gebruik na het wassen een conditioner.
Dit maakt de haren glad en maakt het uitkammen makkelijker waardoor je het haar minder belast.
-Gebruik 1 keer per week een haarmasker/treatment.
Hoe langer de inwerktijd, hoe beter maar een korte behandeling van 10 minuten is altijd beter dan géén haarmasker!
-Spoel shampoo grondig uit en spoel na met koel water voor glanzend haar.
Shampoo resten zorgen dat haar dof wordt.
-Bind je haar in een handdoek/tulband of knijp het uit.
Hard wrijven met een handdoek beschadigd het haar.
-Gebruik een leave-in conditioner in lang haar om het uitkammen nóg makkelijker te maken.

Wil je weten welke producten het meest geschikt zijn voor jouw haar? Zoek dan een professional die de tijd wil nemen om de juiste producten met je uit te zoeken. En ga je op vakantie met het vliegtuig vergeet dan niet dat je alleen kleine flesjes met een inhoud van max. 100ml mag meenemen in je handbagage. Geen zin in geknoei met het vullen van kleine flesjes? Kom dan naar FAIR4HAIR, ik heb kleine flesjes shampoo, conditioner, haarmasker, schuimversteviging en haarlak speciaal voor de vakantie voor je klaar staan.
FAIR4HAIR waar persoonlijke aandacht, goed advies en natuurlijke producten zorgen voor mooi & gezond haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>